Cacheren is de ambacht van het verlijmen van papier en karton

Ontdek de mogelijkheden om creativiteit niet alleen in het ontwerp en de bedrukking, maar ook in het papier tot uiting te brengen. Creëer je eigen kartonsoort met een kleurig binnenvel voor unieke resultaten. Door het combineren van diverse bedrukkingen, papiersoorten en stansvormen zijn de variatiemogelijkheden eindeloos. Laat je inspireren door de oneindige creatieve opties die wij bieden.

Cacheren voegt een extra dimensie toe aan papier | het transformeert eenvoudig drukwerk in een verfijnde en tastbare ervaring

Duplexing & Triplexing

In veel gevallen is karton dat rechtstreeks uit de fabriek komt zelden dikker dan 350 gram, vanwege de beperkingen van papiermachines. Om echter te voldoen aan de vraag naar dikker karton, worden fabrieken gedwongen om dit te verlijmen tot 500, 600 of 700 gram. Helaas is het aanbod vaak beperkt en zijn er slechts enkele papiersoorten die dikker zijn dan 400 gram verkrijgbaar.

Gelukkig kunnen wij, in tegenstelling tot de standaard fabrieksproducten, ons eigen karton verlijmen tot elke gewenste dikte en met de door jou gewenste papiersoort. Dit stelt ons in staat om unieke oplossingen te bieden die perfect aansluiten bij jouw wensen. Bovendien kun je de door ons aangeboden druktechnieken zelf samenstellen in een speciaal ontwikkelde prijsmodule. Ontdek de flexibiliteit en maatwerkopties die wij kunnen bieden!

Bronsen foliedrukstempel

Cacheren

Cacheren, ook wel bekend als verlijmen, verwijst naar het proces van het aanbrengen en/of bevestigen van drukwerk op kartonoppervlakken. In de grafische industrie is cacheren een veelgebruikte techniek vanwege de uitdagingen bij het direct bedrukken van karton, vanwege de stugheid en de vaak te open structuur voor een glossy afbeelding.

Wij passen cacheren toe om meerdere kartonlagen te combineren, waarbij de mogelijkheden werkelijk eindeloos zijn. Elke soort karton kan worden gecacheerd tot elk gewenst formaat. Ontdek de veelzijdigheid van cacheren en de mogelijkheden die het biedt voor jouw drukwerk.

Bronsen foliedrukstempel

Bedrukking

Een gecacheerde kaart wordt meestal bedrukt met fullcolour of Pantone kleuren, en kan bovendien worden verfraaid met foliedruk of blindpreeg (embossing). Bovendien biedt het de mogelijkheid om een stansvorm uit het bovenste vel te snijden, waardoor de kleur van de onderliggende papierlaag zichtbaar wordt, wat de creatieve mogelijkheden verrijkt.

Kaarten die eerst bedrukt en vervolgens gecacheerd zijn, kunnen vervolgens nog verder worden verfraaid met Letterpress, blinddruk (debossing), kleur- of foliedruk op de snede, en zelfs een nieuwe vorm krijgen door middel van stansen. Denk hierbij aan kaarten met ronde hoeken of ovale vormen. Ontdek de diverse opties om jouw kaarten een unieke uitstraling te geven!

Bronsen foliedrukstempel

Werkwijze

Vóór het cacheren van kaarten tot een 2- of 3-laags karton, worden ze eerst bedrukt met het gewenste ontwerp. Deze bedrukking is doorgaans fullcolour, eventueel aangevuld met foliedruk of blindpreeg. Nadat het drukproces is voltooid, worden de kaarten gecacheerd. Na een droogtijd van ongeveer 1 dag, kunnen ze nog worden voorzien van extra bedrukkingen of afwerkingen. Ontdek de mogelijkheden om jouw kaarten tot in de puntjes te verfijnen!

Bronsen foliedrukstempel

Blindpreeg & Letterpress

Cacheren biedt aanzienlijke voordelen, zoals het feit dat een blindpreeg wel uit het papier komt, maar niet zichtbaar is aan de achterzijde. Hierdoor kunnen teksten en logo’s volledig op de achterzijde worden geplaatst zonder dat het tegenovergestelde deel van de preeg in de weg zit.

Een ander voordeel van cacheren is de mogelijkheid voor een diepere letterpress. In de meeste gevallen wordt de letterpress zo diep uitgevoerd dat deze niet zichtbaar is aan de achterzijde. Echter, met de cacheer-techniek kan er altijd tot maximale diepte worden gedrukt. Ontdek de veelzijdigheid en mogelijkheden van cacheren voor jouw projecten!

Bronsen foliedrukstempel
Secured By miniOrange