PANTONE

In de wereld van grafisch ontwerp, zijn Pantone PMS kleuren de universele taal van kleurprecisie | een essentieel palet voor het creëren van merkconsistentie, communicatiezuiverheid en visuele resonantie in elke print

Door de ongeëvenaarde kleurprecisie en -consistentie zijn Pantone kleuren onmisbaar voor merken die streven naar kwaliteit en herkenbaarheid in hun grafische producties. Implementeer Pantone kleuren in uw ontwerpen en drukwerk voor een professionele uitstraling die uw merk de aandacht geeft die het verdient.

PANTONE

De Voordelen van Pantone Kleuren in de Grafische Industrie.

Pantone Matching System (PMS) kleuren zijn synoniem met precisie en consistentie in de grafische industrie. Het gebruik van deze wereldwijd erkende kleurstandaard brengt diverse voordelen met zich mee die niet alleen de kwaliteit van het drukwerk verhogen, maar ook bijdragen aan de merkidentiteit en de communicatiestrategie van bedrijven.

Kleurconsistentie Over Verschillende Media

 • Uniformiteit: Pantone kleuren zorgen ervoor dat uw merkkleuren consistent worden weergegeven, ongeacht het materiaal of de druktechniek die wordt gebruikt.
 • Wereldwijd Erkend: Met een universele set codes, kunnen Pantone kleuren overal ter wereld exact worden gereproduceerd, wat essentieel is voor internationale merken.

Nauwkeurige Kleurcommunicatie

 • Voorkomen van Kleurafwijking: Bij gebruik van Pantone kleuren worden misverstanden en fouten in kleurcommunicatie aanzienlijk verminderd.
 • Betrouwbare Resultaten: Ontwerpers en drukkers kunnen vertrouwen op de Pantone kleurgidsen voor nauwkeurige kleurresultaten.

Verhoogde Merkherkenning

 • Merkidentiteit: Een consistent kleurgebruik helpt klanten om uw merk snel te herkennen en te onthouden.
 • Concurrentievoordeel: Unieke Pantone kleuren kunnen uw merk onderscheiden van concurrenten.

Efficiëntie in Ontwerp- en Drukprocessen

 • Tijdbesparing: Door het gebruik van vooraf gedefinieerde Pantone kleuren zijn er minder proefdrukken nodig, wat tijd en geld bespaart.
 • Eenvoudig kleurmanagement: Pantone’s kleursystematiek maakt het gemakkelijk voor ontwerpers om kleuren te specificeren en voor drukkers om deze te mengen.

Vitaliteit voor Creatieve Projecten

 • Uitgebreid Kleurenpalet: Pantone biedt een uitgebreide reeks kleuren, inclusief metallics en fluorescerende kleuren, die creativiteit en innovatie stimuleren.
PMS- Pantone matching system

Pantone Formula Guide 

De Kleurenstandaard voor de Grafische Industrie. Voor iedereen die betrokken is bij het ontwerpen, produceren of bestellen van drukwerk, is het essentieel om de juiste tools te hebben om kleuren precies goed te krijgen. Een van de meest cruciale tools in de grafische industrie is de Pantone Formula Guide. Hieronder leggen we uit wat dit inhoudt en waarom het zo belangrijk is.

Wat is de Pantone Formula Guide?

De Pantone Formula Guide is een kleurenwaaier die specifiek is ontworpen voor de grafische industrie en drukwerk op papier. Het is een verzameling van gestandaardiseerde kleuren met specifieke formules voor elke kleur. Deze formules zijn recepten die drukkers gebruiken om de exacte kleuren in de waaier te mengen, waardoor consistentie wordt gegarandeerd in het drukwerk.

 

Waarom is het Specifiek voor de Grafische Industrie?

 • Speciaal voor Papier: De kleuren in de Formula Guide zijn geoptimaliseerd voor gebruik op papier, wat het meest voorkomende medium is in de grafische industrie.
 • Breed Spectrum: Het bevat het breedste spectrum aan Pantone kleuren, en is daarmee een essentiële tool voor grafisch ontwerpers en drukkers.

Het Belang van Kleurconsistentie

Kleurconsistentie is van cruciaal belang voor merken. Stel je voor dat je een logo hebt dat op verschillende materialen wordt gedrukt en elke keer een andere tint heeft. Dit kan verwarrend zijn voor klanten en afbreuk doen aan de professionele uitstraling van het merk. De Pantone Formula Guide helpt dit te voorkomen door als een universele kleurenstandaard te fungeren.

Veranderingen in de Toegang tot Pantone Kleuren binnen Adobe Software

In de wereld van design en drukwerk is de recente ontwikkeling tussen Adobe en Pantone van groot belang. Als u in de grafische industrie werkt, is het belangrijk om te weten dat Pantone kleurenbibliotheken, die een integraal onderdeel zijn geweest van Adobe’s print workflow voor meer dan 30 jaar, nu aan verandering onderhevig zijn.

Wat is er gebeurd?

Adobe heeft aangekondigd dat, als gevolg van een licentiegeschil met Pantone, de Pantone Color Libraries uit de Adobe Creative Cloud-apps worden verwijderd. Dit begon met updates die na 16 augustus 2022 zijn uitgebracht voor populaire programma’s zoals Illustrator, InDesign en Photoshop. Na november 2022 blijven slechts drie Pantone-kleurenbibliotheken over: Pantone + CMYK Coated, Pantone + CMYK Uncoated, en Pantone + Metallics Coated 1.

Pantone Inkten

Bij het creëren van drukwerk dat echt in het oog springt, spelen kleuren een cruciale rol. Ze brengen niet alleen uw ontwerp tot leven, maar versterken ook de boodschap die u wilt overbrengen. In onze drukkerij zetten we de standaard voor kleurprecisie en -consistentie hoog met het gebruik van Pantone kleuren, zowel in offsetdruk als letterpress.

Door Pantone kleuren te gebruiken in zowel offsetdruk als letterpress, bieden we een veelzijdigheid die onze klanten in staat stelt om voor elke gelegenheid het juiste drukwerk te kiezen. Of u nu kiest voor de efficiëntie en consistentie van offset of de ambachtelijke charme van letterpress, met Pantone kleuren komt uw visie altijd precies zo op papier te staan als u voor ogen had. Het resultaat is een drukwerkervaring die even betrouwbaar als esthetisch bevredigend is, keer op keer.

Let op bij keuze gekleurd papier .

Wanneer u werkt met gekleurde papiersoorten zoals Colorplan, is het belangrijk om te realiseren dat Pantone kleuren anders kunnen uitpakken dan verwacht. Het afdrukken van een gele Pantone kleur op een coolblue ondergrond zal bijvoorbeeld resulteren in een tint die afwijkt van de originele kleur zoals getoond in de kleurenwaaier. Het is van cruciaal belang om te begrijpen dat Pantone inkt, net als fullcolour inkten, transparant van aard is en daarom kan het effect op donkere papieren afwijkend zijn. Dit aspect moet altijd in overweging worden genomen, want hoewel Pantone ontworpen is om kleurnauwkeurigheid en consistentie te bieden, kan de interactie met de kleur van het papier het resultaat beïnvloeden. Bewustwording van deze nuances is essentieel, vooral wanneer u kiest voor drukwerk op papier met een kleur.

Secured By miniOrange