STANSEN

Bij Artistic Press maken we gebruik van stansmachines om op maat gemaakte vormen uit papier en karton te produceren. Onze stanspersen gebruiken hoge druk om het materiaal tegen de stansvorm aan te drukken, waardoor de gewenste vormen nauwkeurig uitgesneden worden. Of het nu gaat om het produceren van op maat gemaakte verpakkingsmateriaal, unieke artistieke creaties of andere specifieke toepassingen, onze stansdruktechniek voegt een ongeëvenaard niveau van vakmanschap en verfijning toe aan elk stuk.

Met toewijding en vakmanschap, laten onze ambachtelijke Heidelberg persen elke stansvorm tot leven komen, waarbij elke afdruk een verhaal vertelt van precisie en tijdloze elegantie.

De stansvorm

In de papierindustrie maken we gebruik van stansvormen met een houten basis waarin metalen stanslijnen zijn verwerkt. De houten basis wordt voorbewerkt met een laser machine die de vorm op de houten basis insnijdt, waarna de metalen stanslijnen worden toegevoegd. Naast de stanslijnen kunnen ook rillijnen worden geplaatst om tijdens het stansproces vouwlijnen te creëren.

Voor het stansen gebruiken we 2 Heidelberg degelpersen met een maximaal formaat van A3. Deze robuuste persen drukken het karton nauwkeurig tegen de stansmessen aan, waardoor het karton in de gewenste vorm wordt afgesneden en indien nodig voorzien van extra perforaties of rillijnen.

Stansvormen

De voorbereiding

Voordat we kaarten stansen, worden ze vaak eerst digitaal gedrukt of voorzien van inkt of foliedruk. Karton dat in een bepaalde vorm is gestanst, is daarna moeilijk machinaal te verwerken. Daarom is de volgorde van bedrukken en afwerken van essentieel belang voor een efficiënt verloop van het gehele proces. Naast het stansen van karton in een bepaalde vorm, bieden we ook de mogelijkheid om delen uit het karton te halen, wat een extra creatief element toevoegt aan het drukwerk.

Onze stanswerkzaamheden omvatten kaarten tot 700 gram, terwijl verpakkingen meestal tot maximaal 400 gram gaan. Onze stansmessen leveren een hoge kwaliteit en zorgen voor uiterst nauwkeurige resultaat.

Voorbladen met gestanst venster

Kleine details

Stansvormen bevatten voornamelijk rechte en gebogen lijnen, terwijl kleine details niet haalbaar zijn met standaard stansen. Voor het toevoegen van kleine details bieden laserstansen en contoursnijden wel mogelijkheden, maar deze technieken hebben beperkingen wat betreft de dikte van het karton. Ons gebruik van stansen richt zich voornamelijk op het produceren van kaarten en verpakkingen in specifieke vormen.

Wil je weten of jouw ontwerp geschikt is voor stansen? Stuur ons je ontwerp en we zullen zo snel mogelijk laten weten of stansen mogelijk is met jouw ontwerp

Half ronde colorplan kaarten met fullcolour bedrukking
Secured By miniOrange