Colorplan

Colorplan vertegenwoordigt een uitzonderlijke prestatie in de papierproductie. In de afgelopen 80 jaar hebben we het assortiment voortdurend verfijnd, geperfectioneerd en tot het uiterste gedreven. Elk van de 55 kleuren, 25 pregingen en 10 gewichten wordt op duurzame wijze gemaakt in Groot-Brittannië. Het is aanpasbaar aan een oneindig aantal transformaties, van dozen tot visitekaartjes, papieren zakken tot kunstwerken. Colorplan is over de hele wereld verkrijgbaar en consequent prachtig op alle zeven continenten

Colorplan

Colorplan pronkt met een omvangrijke en gevarieerde collectie van papierkleuren, beschikbaar in o.a. de gram gewichten: 135, 175, 270, 350, 540 en 700 g/m2. Het papier kent een natuurlijke look en leent zich uitstekend voor offsetdruk, foliedruk, letterpress en hoogdruk.

Ontwikkeld door GF Smith in Engeland, wordt Colorplan nu wereldwijd verkocht. Ideaal voor visitekaartjes, enveloppen, verpakkingen, uitnodigingen, wenskaarten, en meer. Wanneer kleur, textuur en gewicht van essentieel belang zijn, is Colorplan de uitmuntende keuze.

Veel Colorplan producten zijn te ontdekken in onze online winkel.

Waarom voor colorplan kiezen:

  • Uitgebreide Kleurenselectie: Colorplan biedt een palet van bijna 55 unieke kleuren, waardoor klanten een breed scala aan opties hebben om uit te kiezen voor hun specifieke behoeften .
  • Diverse Gewichten: Er zijn vier gewichten beschikbaar, inclusief zwaargewichten van 350gsm en 540gsm, wat het geschikt maakt voor een verscheidenheid aan toepassingen.
  • Speciale Texturen: De oppervlakte van het papier heeft een subtiele vellum textuur die een tastbare kwaliteit toevoegt, waardoor het zich onderscheidt als een premium keuze voor gekleurd papier.
  • Sterkte en Vouwbaarheid: De papieren hebben een fantastische treksterkte, wat zorgt voor uitstekende vouweigenschappen die geschikt zijn voor zowel enveloppen als verpakkingstoepassingen.
  • Duurzaamheid: Elke kleur, embossing en gewicht wordt duurzaam geproduceerd in Groot-Brittannië.
  • Veelzijdigheid: Colorplan is aanpasbaar aan een oneindig aantal transformaties, van dozen en visitekaartjes tot papieren zakken en kunstwerken.
  • Wereldwijde Beschikbaarheid: Het papier is wereldwijd verkrijgbaar, waardoor het toegankelijk is voor klanten over de hele wereld en consistent mooi op alle zeven continenten.

Colorplan is dus een ideale keuze voor klanten die belang hechten aan kwaliteit, variëteit en duurzaamheid voor hun papierbehoeften.

Pantone & colorplan

Voor lichte kleuren karton is het bedrukken met Pantone kleuren, zoals bij offset- en letterpress druktechnieken, probleemloos mogelijk.

Echter, bij donkere papiertinten zullen de Pantone inktkleuren vermengen met de papierkleur, waardoor de beoogde Pantone kleuren veranderen en er onbedoelde drukkleuren ontstaan.

Foliedruk & colorplan

Folies zijn 100% dekkend en daardoor zal elke kleur folie zijn originele kleur behouden op elk papierkleur van colorplan.

  • Blinddrukken raden wij pas aan vanaf 540 gram karton.
  • Bij dunner karton is er minder indrukking zichtbaar.
  • Preeg is mogelijk van 100 tm 700 gram.

Colorplan met foliedruk transformeert het alledaagse in het buitengewone | een huwelijk van rijke texturen en glanzende metallics die samen een tastbare luxe creëren, waardoor elk gedrukt stuk een blijvende indruk achterlaat

Envelop specificaties:

In 4 formaten leverbaar
In 50 kleuren leverbaar
Rechte klep met striplock
Andere formaten op aanmaak

 

Formaten:

125×176
114×162
110×220
155×155

 

Colorplan samples aanvragen

Van Colorplan 540 en 700 gram hebben wij bedrukte samples liggen. Deze zijn bedrukt in offsetdruk, letterpress en foliedruk letterpress. De kwaliteit van het papier en bedrukkingen zijn zo optimaal zichtbaar.

Samples zenden wij gratis toe

Colorplan kleuren

Colorplan heeft geen kleurenkaarten of samples beschikbare voor eindgebruikers. Omdat wij wel geregld deze vraag krijgen hebben wij deze kleuren zo goed als lukt gedrukt op gratis te verkijgen sample kaarten. Hierop zijn bijna 50 colorplan kleuren gedrukt die als referentiekleur dienen om iig een kleur te kiezen. Wij hebben dit gedaan omdat er anders niks is behalve de colorplan website.

Colorplan kleuren

Met grote zorg hebben wij getracht de kleuren zo goed mogelijk weer te geven en de Pantone kleur die er het dichts bij komt er bij te vermelden. Deze kleuren zijn niet 100% gelijkend en er kunnen geen rechten aan worden ontleend aan deze kleurweergaves.

Lijkt op Pantone 7585 (90%)

Pistachio

Lijkt op Pantone 573 (80%)

Powdergreen

Lijkt op Pantone 649 (80%)

Cool gray

Lijkt op Pantone 649

Cool blue

Lijkt op Pantone 7527 (90%)

Mist

Lijkt op Pantone 434 (90%)

Pale Gray

Lijkt op Pantone Coolgray 4

Real gray

Lijkt op Pantone 344

Park Green

Lijkt op Pantone 283

Azure blue

Lijkt op Pantone 2635

Lavender

Lijkt op Pantone 196

Candy Pink

Lijkt op Pantone 600

Sorbet geel

Lijkt op Pantone 726

Stone

Lijkt op Pantone 728

Harvest

Lijkt op Pantone 4715

Nubuckbrown

Lijkt op Pantone Yellow

Factory geel

Lijkt op Pantone 116

Citrine

Lijkt op Pantone 151

Mandarin

Lijkt op Pantone Bright red

Bright red

Lijkt op Pantone 1795

Vermilion

Lijkt op Pantone 1807

Scarlet

Lijkt op Pantone Rhodamine

Fuchsiapink

Lijkt op Pantone Violet

Purple

Lijkt op Pantone 2738

Royal Blue

Lijkt op Pantone 7690

Adriatic

Lijkt op Pantone 7460

Tabriz Blue

Lijkt op Pantone 542

New Blue

Lijkt op Pantone 319

Turquoise

Lijkt op Pantone 327

Mars green

Lijkt op Pantone 569

Emerald

Lijkt op Pantone 5763

Mid Green

Lijkt op Pantone 356

Lockwood

Lijkt op Pantone 349

Forest

Lijkt op Pantone 3308

Racing

Lijkt op Pantone 280

Sapphire

Lijkt op Pantone 295

Cobalt

Lijkt op Pantone 296

ImperialBlue

Lijkt op Pantone 2767

Amethyst

Lijkt op Pantone 1817

Claret

Lijkt op Pantone 7596

BagdatBrown

Lijkt op Pantone Black 5

Bitter choco

Lijkt op Pantone 404

Smoke

Lijkt op Pantone 418

Dark Gray

Lijkt op proces zwart

Ebony

Lijkt op Pantone 719 (40%)

Vellum wit

Lijkt op Pantone 7499

China white

Lijkt op Pantone 7499 (70%)

Bright white

Lijkt op Pantone 7499 (50%)

Naturel

Secured By miniOrange