Digitaal drukwerk vertegenwoordigt de meest geavanceerde vorm van drukken en is bijzonder geschikt voor kleine oplages of variabele teksten.

Bovendien kent het geen droogtijd en is het sneller op te zetten dan traditioneel drukwerk op een pers. In specifieke situaties biedt deze moderne drukmethode aanzienlijke voordelen waar we optimaal van profiteren

De combinatie van digitaaldrukwerk met ambachtelijke druktechnieken biedt een harmonieuze synergie tussen moderne efficiëntie en tijdloos vakmanschap: resulterend in unieke en verfijnde creaties die de tand des tijds doorstaan.

Konica Minolta

In 2022 hebben we geïnvesteerd in de nieuwste Konica Minolta AccurioPrint 4065C, een printer die onze verwachtingen als drukkerij overtreft. Deze machine staat bekend om zijn kleurnauwkeurigheid, veelzijdigheid in papierverwerking tot 350 gram en een geavanceerd registratiesysteem dat zorgt voor exacte positionering van afdrukken. Met snelle installatie en geschiktheid voor enkele afdrukken, voldoet deze printer aan onze hoogste eisen.

Terwijl veel drukkerijen volledig zijn overgestapt op digitaal drukwerk, blijft dit voor ons als ambachtelijke drukkerij geen prioriteit. Hoewel we de voordelen van digitaal drukwerk erkennen, beschouwen we deze techniek niet als een vervanging voor onze traditionele drukpers. Er bestaan aanzienlijke verschillen tussen offsetdruk en digitaal drukwerk.

Het voornaamste onderscheid ligt in het gebruik van toner in plaats van inkt. Inkt van een drukpers dringt in het papier, waardoor de natuurlijke uitstraling behouden blijft. Dit verschil in volvlak toner versus volvlak inkt blijft een aanzienlijk punt van verschil tussen digitaal drukwerk en offsetdruk, wat voor ons een belangrijk nadeel is. De helderheid van kleuren, beïnvloed door het gebruik van Pantone voor drukpersen en CMYK voor printers, is ook duidelijk waarneembaar.

AMBACHT & DIGITAALDRUK

We voeren regelmatig projecten uit waarbij de kleurbedrukking volledig digitaal is, gecombineerd met een luxe ambachtelijke afwerking. Dit blijkt een zeer succesvolle combinatie te zijn. Foliedruk, letterpress, reliëfdruk, stansen en cacheren zijn uitstekend te combineren met digitaal drukwerk.

Ons digitaal drukwerk bestrijkt tot 350 gram, maar we kunnen cacheren naar een hoger gramsgewicht. Na het cacheren kunnen we de kaarten vervolgens bedrukken met een andere druktechniek of afwerking.

We zijn in staat om diverse druktechnieken te combineren met digitaaldruk, waaronder:

 • Hotfoil foliedruk
 • Letterpress (met Pantone inkt)
 • Blinddruk (op dikker karton na cacheren)
 • Blindpreeg
 • Stansen in verschillende vormen of aangepaste kaartvormen
 • Cacheren naar dikkere kaarten
 • Kleur- of foliedruk op de snede

Bij Artistic Press hebben we de buitengewone vaardigheid en passie om van elke druktechniek een meesterwerk te creëren: Onze toegewijde vakmensen benaderen elke afdruk met een artistiek oog, strevend naar perfectie in elk detail. Of het nu gaat om traditionele of moderne technieken, elke creatie die onze persen verlaat, draagt het stempel van ongeëvenaard vakmanschap en artistieke flair.

Voordelen van Digitale Druk: Snelheid, Flexibiliteit en Kwaliteit

Digitale druk biedt een aantal significante voordelen die het een populaire keuze maken voor zowel persoonlijke als zakelijke drukbehoeften. Hier zijn de belangrijkste voordelen die digitale druk te bieden heeft:

 • Snelle Productie: Digitale druk staat bekend om zijn snelle omkeertijden. Zonder de noodzaak voor het opzetten van traditionele drukplaten, kan uw drukwerk bijna onmiddellijk beginnen.
 • Hoge Kwaliteit: Moderne digitale druktechnieken leveren heldere, scherpe afbeeldingen en levendige kleuren, die essentieel zijn voor het maken van een sterke visuele impact.
 • Kosteneffectief voor Kleine Oplagen: Voor kleine oplages is digitale druk vaak veel voordeliger dan traditionele drukmethoden, omdat er geen opstartkosten zijn voor het maken van platen.
 • Personalisatie: Met digitale druk kunt u elk exemplaar personaliseren, wat ideaal is voor direct mail campagnes, gepersonaliseerde kaarten, en meer. Dit wordt ook wel variabele data printing (VDP) genoemd.
 • Milieuvriendelijk: Digitale druk heeft een kleinere ecologische voetafdruk omdat er minder afval van chemische stoffen en papier is. Ook is er geen noodzaak voor filmplaten of fotochemicaliën.
 • Flexibiliteit in Materialen: Digitale printers kunnen een grote verscheidenheid aan media aan, waaronder verschillende soorten papier, karton en zelfs stoffen en kunststoffen.
 • Gemak van Proefdrukken: Zoals eerder vermeld, maakt de digitale druktechniek het eenvoudig om proefdrukken te produceren, waardoor u de kwaliteit van uw ontwerp kunt beoordelen voordat u een grote oplage bestelt.
 • Consistentie: Elke afdruk is identiek in digitale druk, wat betekent dat u geen variatie in kwaliteit zult zien, zoals soms het geval is bij traditionele drukmethoden.
with compliment cards vd valk

Kies voor digitale druk wanneer u behoefte heeft aan snelle, efficiënte en kwalitatief hoogwaardige drukoplossingen die aanpasbaar en kosteneffectief zijn, zelfs voor de meest unieke en gepersonaliseerde projecten.

Bezoek onze website om meer te ontdekken over hoe onze digitale drukdiensten u kunnen helpen uw doelen te bereiken.

Artistic press

Nadelen digitaaldruk

Volvlakken zijn vaak glanzend en passen niet goed bij natuurlijke kartonsoorten. Ondanks de lagere kosten van digitaaldruk, is het de investering waard om volvlakken met Pantone inkt te drukken.

In vergelijking met CMYK-kleuren hebben Pantone-kleuren een uitgebreider kleurbereik. Kleuren die levendiger of helderder moeten worden weergegeven, komen beter tot hun recht bij offsetdruk.

Hoewel de registratie van de printer zeer nauwkeurig is, blijkt de drukpers hier toch superieur in te zijn. Afwerkingen en sluitwerk op het geprinte beeld met bijvoorbeeld blindpreeg, blinddruk of foliedruk zijn alleen mogelijk bij offsetdruk, niet bij digitaaldruk.

Secured By miniOrange