Wild Karton

Zeer zacht karton met een wild oppervlak

 

Wild karton | met zijn levendige textuur en aardse charisma, omarmt de diepte van letterpress – samen vormen ze een symfonie van tastbare kunst, waar elke geperste letter een voelbare echo van vakmanschap en authenticiteit is.

Kenmerken van Wild Papier

Ambachtelijke Productie: Wild papier wordt doorgaans met de hand gemaakt, waarbij ambachtelijke technieken worden gebruikt die vaak teruggaan tot oude papiermaaktradities.

  • Natuurlijke Materialen: Het wordt vaak gemaakt van verschillende plantenvezels, zoals katoen, linnen, hennep, of pulp van andere plantaardige materialen, die niet altijd afkomstig zijn van hout.
  • Textuur en Uiterlijk: Het eindproduct heeft vaak een unieke textuur met een onregelmatig oppervlak dat kan variëren in dikte en samenstelling.
  • Milieuvriendelijk: Wild papier kan milieuvriendelijker zijn, vooral als het wordt gemaakt van gerecyclede of duurzaam geoogste materialen en met weinig tot geen chemische additieven.

Gebruik van Wild Papier

  • Kunst en Ambachten: Wild papier is erg populair bij kunstenaars en ambachtslieden voor het creëren van unieke kunstwerken, handgemaakte boeken, en speciale uitnodigingen.
  • Persoonlijke Correspondentie: Het wordt vaak gebruikt voor speciale brieven of luxe stationery vanwege de bijzondere en rijke uitstraling.
  • Duurzame Verpakking: Sommige bedrijven gebruiken wild papier voor milieuvriendelijke verpakkingen om een natuurlijke en authentieke uitstraling te geven aan hun producten.

Duurzaamheid en Milieuaspecten

  • Vermindering van Afval: Doordat wild papier vaak wordt gemaakt van gerecyclede materialen, draagt het bij aan afvalvermindering.
  • Chemicaliënvrij: Er worden meestal weinig tot geen schadelijke chemicaliën gebruikt in het productieproces, wat beter is voor het milieu.
  • Behoud van Bossen: Door alternatieve vezels te gebruiken, kan het helpen bij het behoud van bossen en het verminderen van de druk op hout als grondstof voor papier.

In het algemeen is wild papier een uiting van ecologisch bewustzijn en waardering voor het ambacht. Het dient als een herinnering aan de manier waarop papier eeuwenlang is gemaakt, voordat industriële productiemethoden de overhand kregen. Het is een keuze voor wie op zoek is naar iets speciaals met een verhaal en een zachte impact op de planeet.

Wild

Wild is een echt Letterpress Karton wat nagenoeg het zelfde is als Macho Mick. Het voordeel van Wild t.o.v. macho mick is dat we Wild ook in offset kunnen bedrukken wat meer mogelijkheden biedt (macho mick is ongeschikt voor offsetdruk)

Wild karton leveren we in 2 type gram gewichten, 500 gram en 900 gram. Het 500 gram kunnen we  met alle druktechnieken bedrukken. Het Wild 900 kunnen we alleen bedrukken met Hotfoil foliedruk en letterpress.

Secured By miniOrange