Notturno

De unieke eigenschappen van Notturno karton maken het een veelzijdige keuze voor ontwerpers en drukkers die op zoek zijn naar een kwaliteitsproduct dat esthetische waarde toevoegt aan hun projecten.

Notturno

Notturno karton is een kwalitatief hoogwaardig en in de massa zwart gekleurd grafisch karton, dat zich kenmerkt door zijn diepe, rijke zwarte kleur, zowel op het oppervlak als intern. Het is speciaal ontworpen om een luxe uitstraling te geven aan drukwerk, waardoor het bijzonder geschikt is voor toepassingen zoals:

  • Luxe verpakkingen: Door zijn elegante uitstraling en stijfheid is Notturno karton ideaal voor premiumverpakkingen die een opvallende eerste indruk vereisen.
  • Kunstdrukwerk: Het diepzwarte oppervlak biedt een uitstekend contrast voor kunstwerken en fotografie en kan de intensiteit van kleuren versterken.
  • Creatieve toepassingen: Notturno karton kan gebruikt worden voor visitekaartjes, uitnodigingen, boekomslagen en andere creatieve drukwerkprojecten waarbij een sterke visuele impact gewenst is.

 

Zwart karton bedrukken

Het bedrukken van zwart en donker gekleurd karton met Pantone- en fullcolour proceskleuren is geen optie, aangezien deze kleuren transparant zijn en de onderliggende kleur doorlaten. Dit transparante karakter maakt het mogelijk dat de kleuren elkaar overlappen en nieuwe kleuren vormen, wat essentieel is voor het fullcolour drukproces.

Echter, Pantone biedt wel Metallic kleuren die wel zichtbaar zijn op donkere ondergronden, zoals zwart. Beschikbare Metallic opties omvatten goud, zilver en brons.

Verder zijn foliekleuren altijd dekkend en behouden ze hun volledige glans en kleur, zelfs op een donkere ondergrond.

Voor de bedrukking van zwart en andere donkere papiersoorten zijn specifieke opaak kleuren nodig, die een dekkend resultaat geven. Onze kleur op snee en folie op snee technieken gebruiken beide opaak inkt en zijn daarom perfect voor gebruik met donker karton.

Secured By miniOrange