The art of Letterpress

Een dun laagje inkt wordt met hoge druk aangebracht op een verhoogde stempel, die vervolgens een verdiept reliëf achterlaat in het papier, voor een authentieke uitstraling. Onze handgemengde Pantone PMS kleuren bieden een ruime keuze van meer dan 2000 gestandaardiseerde kleuren, inclusief fluor- en neonkleuren. Ontdek de frissere, briljantere en groter kleurbereik van Pantone kleuren in vergelijking met fullcolour kleuren.

Letterpress: waar tijdloze elegantie en tastbare ambacht samenkomen, elke afdruk een verhaal vertelt en elk vel papier een kunstwerk wordt

Waarom letterpress

  • Ambachtelijke uitstraling: Letterpress biedt een ambachtelijke uitstraling die moeilijk te evenaren is met andere druktechnieken.
  • Tastbare kwaliteit: Het reliëf dat ontstaat door letterpress geeft een tastbare kwaliteit aan het drukwerk, wat een luxe en unieke beleving creëert.
  • Duurzaamheid: Letterpress maakt gebruik van duurzame materialen en kan op milieuvriendelijke wijze worden uitgevoerd, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor mensen die waarde hechten aan duurzaamheid.
  • Uniek ontwerp: Het proces van letterpress biedt de mogelijkheid om unieke ontwerpen te creëren met een diepte en textuur die andere druktechnieken niet kunnen evenaren.
  • Tijdloze elegantie: Het eindresultaat van letterpress straalt tijdloze elegantie uit, waardoor het bij uitstek geschikt is voor speciale gelegenheden en luxe branding.

Mensen kiezen voor letterpress vanwege de unieke en hoogwaardige uitstraling die het biedt, evenals de mogelijkheid om een blijvende indruk achter te laten met prachtig drukwerk.

Karton soorten

Een prachtig letterpress kaartje komt het beste tot zijn recht op een daarvoor geschikte papiersoort. Voor letterpress is een minimale kartondikte vereist, bij voorkeur tussen de 450 en 700 gram. Hoewel letterpress in principe op elke dikke kartonsoort mogelijk is, geven we vaak de voorkeur aan zachtere papiersoorten zoals Gmund of Wild.

Dunnere kartonsoorten kunnen worden gecacheerd naar dubbeldikte, waardoor ze geschikt worden voor letterpress.

Digitaal drukbestand

Om uw kaartje te bedrukken met letterpress hebben we een geschikt digitaal PDF-bestand nodig, opgemaakt in vectoren om kwaliteitsverlies te voorkomen en om een drukcliché te kunnen maken. U kunt de letterpress bestanden eenvoudig per e-mail toesturen of uploaden tijdens een online of email bestelling. Onze professionals controleren altijd de bestanden op eventuele technische gebreken.

Een digitaal bestand is voor letterpress altijd vector en aangeleverd als PDF 

“Voeg een vleugje tijdloze elegantie toe aan uw ontwerp met de verfijnde kunst van letterpress – waar elke afdruk een verhaal vertelt.”

Hoogwaardige Letterpress Kaarten met Luxe Afwerkingsopties

Exclusieve Letterpress Kaarten met Optionele Luxe Afwerking: Bij ons kunt u terecht voor prachtig gedrukte kaarten in Letterpress. Maak uw uitnodigingen, visitekaartjes of aankondigingen nog specialer met een keuze uit onze luxe afwerkingen: foliedruk, blindpreeg, of kleur op snee.

 

Uitgebreid Aanbod aan Foliedruk Kleuren:

  • Ruim Assortiment: We beschikken over meer dan 25 foliekleuren, waarmee we een persoonlijke en unieke touch aan uw kaarten kunnen geven.
  • Direct uit Voorraad: Kies uit ons uitgebreide voorraadassortiment voor snelle en efficiënte service.

Kleur op Sneecreaties met Pantone Precisie:

  • Pantone Kleuren: Voor een kleur op snee bieden we een breed scala aan Pantone-kleuren, toegankelijk via de “Formula Guide” kleurenwaaier van Pantone.
  • Veelzijdige Opties: Of u nu kiest voor een klassieke Pantone kleur, een schitterende folie, of een opvallende metallic inkt, wij zorgen voor een afwerking die uw kaarten echt doet opvallen.

Upgrade uw gedrukte kaarten met onze verfijnde afwerkingsopties. Neem nu contact op om te bespreken hoe wij uw drukwerk kunnen verrijken met een touch van luxe die indruk maakt.

Artistic press

Bestellen

Bij ons kunnen klanten op twee manieren bestellen. Ze kunnen online bestellen via onze webwinkel. De andere optie is om een offerte aan te vragen via ons reguliere e-mailadres. Deze flexibele bestelopties zijn beschikbaar voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

Levertijd

Letterpress is geen standaard drukwerkproduct. Het is een ambachtelijk en tijdrovend proces dat toewijding en geduld vereist, waardoor een minimale levertijd van 3 werkdagen nodig is.

Rouwkaarten zijn niet geschikt voor productie met ambachtelijke druktechnieken vanwege de benodigde tijd. Het is echter wel mogelijk om rouwkaarten digitaal af te drukken op zeer korte termijn.

Druktechnieken combineren

Druktechnieken combineren

Druktechnieken zijn te combineren met elkaar. Offsetdruk, digitaaldruk, foliedruk, reliefdruk en letterpress kunnen allemaal worden toegepast op bijvoorbeeld kaarten.

Samples

Samples

Samples van gedrukte kaarten en/of papier samples zenden wij u kosteloos toe. Deze kunnen online aangevraagd worden en worden kosteloos toegezonden.

Online samples

Pantone

Pantone

Letterpress kleuren zijn mengkleuren die vanuit de Pantone kleuren waaier gemengt worden. Wij hanteren alleen de "formula guide" Pantone kleurenwaaiers. Alleen deze zijn geschikt voor het mengen van pantone kleuren.

“Met letterpress brengen we uw woorden en ontwerpen tot leven, waar ambacht en elegantie samenkomen in elke indruk.”

Proefdrukken

Proefdrukken in Letterpress, offsetdruk, foliedruk en reliëfdruk zijn kostbaar vanwege de instelkosten en de productie van de drukstempel, die ongeveer 95% van de kosten uitmaken. Daarom worden proefdrukken alleen digitaal als PDF verstrekt. We kunnen echter eerder gedrukte proefexemplaren van Letterpress afdrukken toesturen, zodat u de kwaliteit kunt ervaren en beoordelen.

2 zijdig letterpress

Met clichés drukken we Pantone-inkten in karton, wat resulteert in reliëf met de inktafdruk. De stempel drukt diep in het karton, waardoor dit meestal slechts eenzijdig kan worden gedaan. Kaarten kunnen echter wel tweezijdig bedrukt worden, mits de drukdelen niet tegenover elkaar zijn opgemaakt. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Secured By miniOrange