Offsetdruk

Offsetdruk is een traditionele vorm van drukken die behoort tot de vlakdruktechnieken. Het proces omvat het overdragen van vloeibare inkten via een beelddrager op een rubberdoek, waarna het beeld onder hoge druk op het papier wordt gedrukt. De inkt die op het papier achterblijft, trekt in het papier, waardoor het zijn natuurlijke uitstraling behoudt.

In offsetdruk bedrukken wij papier tot 1 mm dik, evenals verschillende oppervlakken zoals gecoat en ongecoat karton. Bovendien kunnen we karton bedrukken met reliëfpersingen die vaak ongeschikt zijn voor printers.

Deze eigenschappen maken offsetdruk een veelzijdige en effectieve drukmethode voor verschillende toepassingen. Voor meer informatie over onze offsetdruk diensten, kunt u contact met ons opnemen.

Kleuren standaard

Bij offsetdruk maken wij gebruik van twee kleurstandaarden, namelijk Pantone PMS en Fullcolour. Terwijl Fullcolour alomtegenwoordig is in online drukwerk, kunnen wij ons onderscheiden door afwijkende papierformaten, papiersoorten, afwijkende gramgewichten en de mogelijkheid tot extra luxe afwerking.

Pantone is een minder gangbare optie en vormt een uitdaging voor online drukkers. De meeste online drukwerkaanbieders werken vrijwel uitsluitend met het fullcolour/CMYK-kleursysteem, omdat hun drukpersen en printers hierop zijn ingesteld. Pantone werkt op een heel andere manier en vereist daarom vaak specialistische kennis.

Drukwerk advies
PMS- Pantone matching system

Pantone vs. Fullcolour: Drukprocessen en kleurbereik

Pantone is geen fullcolour. Pantone-kleuren worden buiten het drukproces gemengd en worden voornamelijk toegepast door offsetpersen of boekdrukpersen.

  • Fullcolour wordt gemengd tijdens het drukproces, wat de kleur zal vervuilen.
  • Pantone wordt vooraf gemengd, waardoor de kleuren frisser zijn
  • Het kleurbereik van Pantone is groter dan bij een fullcolour kleuropbouw
  • Pantone-kleuren zijn gestandaardiseerd en kunnen worden gereproduceerd zonder significante kleurverschillen.

Pantone-kleurkenmerken en kleurweergave op verschillende papiersoorten

Binnen het PMS-systeem wordt veelvuldig gebruikgemaakt van een kenmerk achter het kleurnummer, zoals “U” voor uncoated papier en “C” voor coated papier. Hoewel de kleur exact hetzelfde is, oogt deze anders op deze twee verschillende papiersoorten. Op uncoated papier wordt de kleur meer geabsorbeerd dan op coated papier, wat resulteert in verschillen in kleurkracht en kleurtoon.

Belangrijke opmerking:

Het is essentieel om de juiste type Pantone-kleurenwaaier te gebruiken. De “formula guide” is de enige juiste waaier, waarin de inkt mengverhoudingen staan. Pantone biedt ook standaarden voor web, interieur en kleding, maar deze zijn niet geschikt voor drukwerk.

Neem contact met ons op voor meer informatie over het gebruik van Pantone-kleuren en het kiezen van de juiste kleurenwaaier voor uw specifieke behoeften.

Onze Specialiteiten

Kaarten drukkerij

Kaarten drukkerij

Onze luxe kaarten worden eerst van kleur voorzien op onze offsetpers. Met behulp van de offset drukpers bedrukken wij karton tot 700 gram met Pantone-kleuren en CMYK Fullcolour. Vervolgens worden ze afgewerkt met foliedruk of reliëf, waardoor ze een unieke en luxe uitstraling krijgen.

Huisstijl en reclame drukwerk

Huisstijl en Reclame drukwerk

Al sinds jaar en dag drukken wij diverse soorten drukwerk, voornamelijk met behulp van Pantone-kleuren. Onze drukwerkportfolio omvat onder andere briefpapier, vervolgvellen, enveloppen, visitekaarten, doordruksets, schrijfblokken, mappen, voorbladen, uitnodigingen, with compliment cards en etiketten.

Speciaal drukwerk

Speciaal drukwerk

Onze categorie speciaal drukwerk omvat huisstijlen die worden gedrukt op bijzondere kartonsoorten en met ambachtelijke druktechnieken. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om materialen die niet machinaal te verwerken zijn, zoals agenda's, tassen en verpakkingsmaterialen, te bedrukken.

Voordelen van Offsetdruk en Onze Drukwerkservices

Bij ons wordt offsetdruk nog steeds veel toegepast, met name voor handelsdrukwerk en het bedrukken van zware kartonsoorten tot 700 gram (1 mm dik). Naast fullcolour drukken wij ook met de verfijnde Pantone PMS kleuren, die helderder en levendiger zijn en uitstekend geschikt voor handelsdrukwerk en consumentendrukwerk.

Voordelen van offsetdruk:

  • Behoud van authentieke kartonoppervlak dankzij inktabsorptie.
  • Groter kleurbereik met Pantone-kleuren in vergelijking met CMYK van printers.
  • Egale volvlakken door instelbare drukspanning.
  • Mogelijkheid tot drukken op ruwe en dikke kartonsoorten tot 700 gram, in tegenstelling tot digitale printers die doorgaans tot maximaal 350/400 gram gaan.

Hoewel wij ook digitaal drukwerk leveren in combinatie met foliedruk en reliëfdruk, zijn we nog steeds terughoudend wat betreft de hedendaagse digitale inzetbaarheid en veelzijdigheid van digitale printoplossingen. Digitaal drukwerk is echter uitermate geschikt voor kleine oplages op standaard papier en karton tot 350 gram.

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze drukwerkservices en de optimale druktechniek voor uw specifieke behoeften.

Secured By miniOrange